A játékról

A Deep of Mine kártya játékunk bátor témával közelíti meg a konfrontatív party játékok világát: a cuki erdei állatokat ötvözi a hétköznapi problémákkal és mentális betegségekkel.

A problémáról

Társadalmunk stigmaként tekint a mentális betegségekre és nem is merünk beszélni róla, pedig nem tagadhatjuk, hogy az életünk részét képezik, milliók életét befolyásolják negatívan. Ezekről a dolgokról nyíltan beszélni kell. Sokan nem is kérnek segítséget, vagy csak nem találják meg a módot, hogy miként beszélhetnének róla. Olykor a legideálisabbnak tűnő családban is előfordulhat mentális probléma, ha a felszínt egy kicsit megkapargatjuk.

A Covid miatti bezártság, bizonytalanság sok emberben idézett elő szorongást, vagy stresszt. Talán soha nem volt még ennyi mentális segítségre szoruló ember a világunkban, mint most. Bár Amerikában van kultúrája és nem szégyen, ha valaki a lelki egészsége megóvása érdekében rendszeresen pszichológushoz jár, de Európában és különösen Magyarországon ehhez kevésbé veszik az emberek a bátorságot.

Megoldásunk

A legtöbb betegség, negatív gondolat, amíg nem ismerjük, megfoghatatlan szörnyként nehezedik a lelkünkre. Viszont némi fantáziával és kreativitással jól ábrázolhatóak. Így született meg a Deep of Mine party játék ötlete. Társasjátékozni sokan szeretnek, mert kikapcsoló tevékenység, amikor az ember valami másra figyelhet. Akár egy kicsit önmagára is. Mentális problémákat viszont nagyon ritkán választanak társasjátékok alapjául, mert riasztó lehet a téma. Ezért játékunk könnyed grafikával szemlélteti, és teszi befogadhatóvá a különféle mentális dolgokat, helyzeteket, gondolatokat, melyekben könnyen magunkra ismerhetünk. A Deep of Mine vállalása, hogy a party játékon túl, a kártyanevek és rövid gondolatébresztő szövegek, grafikák beszélgetést kezdeményezzenek a játékostársak között az adott témákat illetően. Mind a fiatal, mind az idősebb korosztály találhat a kártyák között ismerős témát, így téve könnyebbé az esetleges megnyílást. A játékosok megoszthatják egymással a gondolataikat az adott kártyáról, beszélhetnek érzéseikről, mesélhetnek élményeikről vagy negatív tapasztalataikról. Könnyen kiderülhet, hogy sokakban vannak elfojtott problémák, és csak az alkalmat várták, hogy beszélhessenek róluk. Tehetik mindezt biztonságos környezetben, akár humorral is oldva, amiről a számos popkultúrális utalás gondoskodik.

Célpiac

A játék 14 éves kor felett ajánlott. Célközönsége a party játékok kedvelői közül kerülnek ki, illetve azok közül, akik fogékonyak és kíváncsiak rá a téma választása, merészsége kapcsán, így ismertetve meg a játékot a családjával, barátaival, ismerőseivel.

Marketingstratégia

A bevezetésre Kickstarter kampány keretében kerül sor. Ez a platform a legalkalmasabb, hogy egy társasjátékot bemutassunk a világnak, és így érhetjük el leggyorsabban a vásárlókat, világszerte. Terveink szerint több hónapos előkampánnyal készülünk, melynek keretében feliratkozókat gyűjtünk, akik kíváncsiak és megvennék a játékot. A Kickstarter kampány során több marketing szakértővel is együtt dolgozunk, mint pl. a Jellop marketing cég, mely több száz sikeres kampányt tud felmutatni.

Kezdetben angol nyelven lesz elérhető a játék, hogy minél többekhez eljuthasson, de megkezdődtek az egyeztetések forgalmazókkal, kiadókkal, hogy országonként, lokalizált változatok is megjelenhessenek.

Versenytársak

Here to Slay kártyajáték (Kickstarter)
Támogató
38.922 fő
Összegyűjtve
$ 3.077.536
Unstable Unicorns kártyajáték (Kickstarter)
Támogató
33.720 fő
Összegyűjtve
$ 1.865.140
Side Effects kártyajáték (Kickstarter)
Támogató
2.776 fő
Összegyűjtve
$ 81.426

Jelenlegi állapot

Számos magyarországi klinikai szakpszichológussal és pszichoterapeutával kapcsolatban állunk, hogy szakmailag validálják a Deep of Mine-t és így pontosabb grafikák valamint jobb kísérőszövegek készülhessenek. Ennek folyamata jelenleg is tart. Az eddigi visszajelzések nagyon pozitívak, sokan hiánypótlónak nevezték a játékot már rövid bemutatás után is.

Az alap játékhoz elkészült a komplett grafikai terv, ebből 20% kapta meg a végleges, színes formáját. Az első kiegészítő pakk kártyái játszhatók, azonban grafika még nincs hozzájuk. A fizikai gyártásra van egy európai gyártó, akivel terveink szerint dolgozni fogunk, ők szolgálnák ki az európai piacot. Amerikában jelenleg keresünk gyártót, aki a helyi piacot fedné le, amivel a szállítást igyekszünk optimalizálni.
deep_of_mine_bear2

Befektetési igény

53.285.000 Ft ($178 339), amely összeg többek között az alábbi tételekből tevődik össze:

Csapatunk

Elérhetőség

+36 20 389 0863